Wij zijn al generatielang een familiaal landbouwbedrijf dat bestaat uit akkerbouw en vee.

Uitgebaat  door Filip Huybrechts , Jessica Pauwels en onze zoon Nicolas Huybrechts.

Na het stoppen met ons melkvee, in augustus 2015, zijn wij op zoek gegaan naar een ander runder ras, een ras dat perfect paste bij ons landbouwbedrijf, we droomden al lang van een ras dat rustig is in omgang, een ras dat nog zo dicht mogelijk bij de natuur staat...

Hereford runderen was dan ook onze keuze waar we verder in willen groeien!

In België is dit ras nog niet zo bekend, in andere landen is het zo populair dat het is uitgegroeid tot het meest voorkomende vleesvee ras ter wereld. In Duitsland zijn we onze eerste Hereford runderen met stamboek gaan kopen. omdat we het belangrijk vinden om met goed fokmateriaal te beginnen.

De Hereford produceert uit goedkoop ruwvoer een hoogwaardige vleeskwaliteit in een grote hoeveelheid, het vlees is licht gemarmerd, wat een uitstekende smaak aan het vlees geeft.

 

Samen met de VLM  werken wij al jaren met natuurstroken op onze percelen, beter genaamd als beheersovereenkomsten, die bestaan uit 1 of meerdere beheerspakketten, een beheerspakket omvat maatregelen en voorschriften die gericht zijn op het behoud of verbetering van de kwaliteit van het milieu, de natuur of het landschap.

Deze maaien we na vooropgestelde datum en word er hooi of voordroog van gemaakt.

 

Verder mogen onze runderen dan ook op weides van natuurpunt grazen, de 1ste snede maaien we van deze weides, naargelang het weer het toelaat maken we er eveneens hooi of voordroog van, waardoor we in de winter, wanneer we de koeien bijvoederen, telkens beschikken over dit ruwvoer.

 

https://www.landbouwleven.be/9127/article/2020-10-04/hereford-runderen-op-de-paependaalhoeve-zacht-karakter-puur-natuur-en-mals-vlees?fbclid=IwAR0gy04UcG7mnkHMxbZdMNzo_s69B8tzG1avBUnw3Qgbo1UgXPyAskwOkxQ